De keten voor goed eten in Lint

De keten voor goed eten in Lint

Team Lint
1.390,00
22 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 175 dagen afgelopen.

Goed eten is een recht

Met goed eten kom je heel ver. Het zou een basisrecht moeten zijn voor iedereen, overal. We zijn ons pijnlijk bewust van de ongelijkheid die er nog steeds bestaat rond voeding. Wereldwijd, maar evengoed in onze eigen achtertuin. 90 Miljoen mensen hebben honger in de wereld - onder hen een onacceptabel hoog aantal kinderen en een gezond dieet is vandaag nog steeds onbetaalbaar voor 3 miljard mensen. Daarom zetten wij vanuit de kerngroep van wereldwinkel Lint onze schouders onder de missie van Rikolto, het vroegere Vredeseilanden. Ervoor zorgen dat iedereen, van jongs af aan, toegang heeft tot genoeg en gezond eten, daar willen wij graag aan meewerken. We willen ook zoveel mogelijk mensen in LInt en daarbuiten uitnodigen om dat ook te doen. Steun onze actie, versterk onze keten voor goed eten.

Onze vrijwilligers kunnen in de huidige omstandigheden niet persoonlijk om steun vragen aan supermarkten of op straat, maar ons engagement is er niet minder om. Als je in de loop van het jaar 2021 tenminste €40 schenkt aan Rikolto, heeft u recht op een fiscaal attest. De belastingvermindering bedraagt 45% van het geschonken bedrag. In het geval dat de federale regering in de loop van het jaar een gunstigere beslissing zou nemen, zullen wij daar melding van maken. Steun hier onze actie voor Rikolto of op BE64 0000 0000 5252 met vermelding 'team Lint'.

Steun onze actie met een gift

Keten voor goed eten

In Lint maken we een keten voor goed eten. We delen houten lepels uit en elke lepel is een schakel in deze keten. Als je op deze pagina komt, heeft iemand je wellicht een lepel geschonken. Fijn, want dat betekent dat jij bewust omgaat met eten, dat je er mensen blij mee maakt en voedt in alle opzichten. Jij bent een deel van de 'keten voor goed eten'. Met deze lepel kan je bewust lekker gaan koken, met respect voor mens en planeet. Laat hem je keuken sieren.

Door Rikolto - via deze actie - te steunen, zorgen we dat iedereen, overal straks goed kan eten. Doe jij een duit in het zakje?

Bouw mee aan onze keten voor goed eten

Bouw mee aan onze keten voor goed eten

De lepel van Rikolto staat symbool voor het recht op goed eten. Met die lepels bouwen we de ‘Keten voor goed eten’, van Oostende tot Hasselt, van Antwerpen tot Leuven. En met deze keten vragen we de mensen bij wie de ketting langskomt, om steun.

Vraag hier je lepelpakket aan en ga aan de slag.
Steun deze actie

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 175 dagen afgelopen.