Mario loopt #rondjekot

Mario loopt #rondjekot

Mario Vandeneede
Mario Vandeneede
20,00
1 persoon steunt deze actie.

Ik loop op zondag 31 mei met Rikolto #rondjekot. Rond mijn kot dus. Waarom?

Ik ben Mario Vandeneede, gepassioneerd door chocolade. Op mijn 19de trok ik voor een eerste keer richting Ecuador voor een vrijwilligersproject. Later gaf ik les in chocoladebewerking aan de Universidad San Francisco de Quito. In Latijns-Amerika kenden ze veertien jaar geleden alleen maar cacaoboeren. Hier in België daarentegen zijn er voornamelijk chocolatiers die chocolade aankopen en nadien bewerken. Ik ben daar in contact gekomen met heel wat boeren, en de microbe om zelf chocolade te willen maken is toen helemaal op mij overgeslagen.

Ik bracht nog een bezoek met het Rikolto-team aan de regio van San Martin (dat kan je zien op de foto hierboven), de belangrijkste productiezone voor cacao in Peru. De cacaoroute werd georganiseerd door de Alianza Cacao Perú, die meer uitwisseling wil stimuleren tussen de verschillende cacao- en chocolade-initiatieven in de regio. We bezochten verschillende coöperaties, waaronder de grootste cacao-exporterende coöperatie van het land: Acopagro en bekroonde chocoladebedrijven zoals Mishky Cacao en Nina Chocolates.

De crisis vandaag leidt in Ecuador, Peru en de rest van de wereld tot benarde situaties voor boerenfamilies. Toch blijven voedselhelden overal doorgaan. Daarvoor trek ik zondag mijn loopschoenen aan en vraag mee aandacht en steun voor al deze Foodheroes.

Warme groeten,
Mario

Wie steunt deze actie?