Amy wordt een lopende Rikoltiti!

Amy wordt een lopende Rikoltiti!

Amy Verbeke
Amy Verbeke
315,00
14 mensen steunen deze actie.

Op 19 mei loop ik 20 km door Brussel voor Rikolto (Vredeseilanden).

Waarom? Omdat ik me met zovele anderen wil engageren voor wat er vandaag, morgen, overmorgen en nog lang daarna op mijn bord ligt.

Met het Rikolto-team lopen we samen voor ons eten van morgen. Noem een wereldprobleem, en het is verbonden aan wat er op ons bord ligt. Klimaat? Check. Armoede? Check. Migratie? Jep. Waterschaarste? Inderdaad. Enzovoort, enzovoort.  Een interessant artikel over de link tussen klimaat en voeding: https://www.nytimes.com/interactive/2019/04/30/dining/climate-change-foo... (omdat ik het zelf niet beter kan uitleggen ;))

Tot daar het slechte nieuws. Want als eten het probleem is, is het ook de oplossing. En aan die oplossing werkt Rikolto (vroeger Vredeseilanden dus) elke dag. Boeren organiseren en sterker maken, zodat ze kunnen investeren in milieuvriendelijke productie. Samenwerken met bedrijven om op een eerlijkere manier zaken te doen in de voedingssector. Met de jongeren nadenken over hoe het anders kan door het voedingsbeleid op hun school aan te pakken, ...

Daar trek ik dus graag mijn loopschoenen voor aan, want het geeft me het gevoel dat ik een bijdrage lever. Een kleine misschien, maar toch een bijdrage. En dat voelt goed! Help jij mij en draag je ook bij?

Wie steunt deze actie?