De Keten Voor Goed Eten: Ook Diksmuide doet mee

De Keten Voor Goed Eten: Ook Diksmuide doet mee

Bart Vercarre
Bart Vercarre
282,00
10 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 175 dagen afgelopen.

De Keten voor Goed eten

Dit jaar vind je geen Rikolto-vrijwilligers aan de supermarkt in West-Vlaanderen: een klassieke Rikolto (Vredeseilanden)-campagne, waarbij vrijwilligers straten, pleinen en warenhuizen overrompelen en gadgets te koop aanbieden, is in tijden van Covid-19 ondenkbaar.

Maar dat laten we niet aan ons hart komen, want we schoeien onze campagne op een verrassende, nieuwe leest. Een campagne als nooit tevoren dus en met jouw hulp wordt ze dat ook qua resultaat.

In Diksmuide maken we een keten voor goed eten. We delen houten lepels uit en elke lepel in een schakel in deze keten. Als je op deze pagina komt, heeft iemand je wellicht een lepel geschonken. Fijn, want dat betekent dat jij bewust omgaat met eten, dat je er mensen blij mee maakt en voedt in alle opzichten. Jij bent een deel van de 'keten voor goed eten'. Met deze lepel kan je bewust lekker gaan koken, met respect voor mens en planeet. Laat hem je keuken sieren.

Door Rikolto - via deze actie - te steunen, zorgen we dat iedereen, overal straks goed kan eten. Doe jij een duit in het zakje?

Start je eigen Keten Voor Goed Eten

Start je eigen Keten Voor Goed Eten

Ik doe mee!

In een ver verleden, mijn Torhoutse jaren, was ik jarenlang actief in het, toen nog , Vredeseiland-comité. We organiseerden in samenwerking met plaatselijke jeugdbewegingen de jaarlijkse gagdetverkoop aan de warenhuizen, vredesveilingen op de markt, ... Het meest spectaculaire wat we ooit deden was een Torhoutse broedmachine afbreken en opsturen naar congo. Een deelte-je van dit straf verhaal is nog steeds hier https://www.rikolto.be/nl/nieuws/kuikens-zonder-grenzen online te vinden... Niets dan goede herinneringen!

Maar tijden veranderen en ik heb Torhout ondertussen al een vijftal jaar ingeruild voor Diksmuide... Het actie-comité Torhout is in goede handen bij zoon, neef en nichtjes en nog wat jonge dynamische krachten.

Maar mijn hart bloedt als ik merk dat er niets is mijn nieuwe thuisstad. Tijd om daar heel voorzichtjes en kleinschalig verandering in te brengen. Vandaar deze poging om een aantal ketens voor goed eten op te starten... Wie weet wat er uit voortvloeit...

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 175 dagen afgelopen.