Keten Voor Goed Eten - Scouts Diependaal

Keten Voor Goed Eten - Scouts Diependaal

Scouts Diependaal
Scouts Diependaal
1.741,00
41 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 175 dagen afgelopen.

Loop voor een ‘keten voor goed eten’

Scouts Diependaal zet zijn schouders onder de actie een ‘Keten voor goed eten’ van Rikolto De kerstperiode komt eraan, dat betekent dit jaar dat we feestvieren in beperkte kring maar wel met een lekker feestmaal… Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. We zijn ons er jammer genoeg van bewust van de ongelijkheid die er nog steeds bestaat rond voeding. Wereldwijd, maar evengoed in onze eigen achtertuin. 90 miljoen mensen hebben honger in de wereld - onder hen een onacceptabel hoog aantal kinderen. Bovendien is een gezond dieet vandaag nog steeds onbetaalbaar voor 3 miljard mensen. Daarom zetten wij, scouts Diependaal, onze schouders onder de missie van Rikolto.

Doel van de missie?

Bewust omgaan met eten, met respect voor mens en planeet, en zorgen dat iedereen toegang heeft tot gezonde, betaalbare en duurzame voeding. Meer informatie vind je op www.rikolto.be/keten.

Wat?

Rikolto (de nieuwe naam voor Vredeseilanden) start op 5 december haar jaarlijkse campagne die doorloopt tot 17 januari: “De keten voor goed eten”. Dit jaar zal de campagne 100% coronaproof verlopen. Scouts Diependaal doet mee!

Hoe?

We starten een aantal ketens: dit zijn dozen met telkens 10 houten kooklepels (met deze lepels kan je in je eigen keuken een lekkere, duurzame en gezonde maaltijd bereiden). Elke lepel is dus een schakel in de keten. De keten start bij persoon A, die de doos met de 10 lepels naar persoon B brengt. Persoon B krijgt een lepel uit doos en kan een gift (bedrag naar keuze) overmaken op onze gepersonaliseerde Scouts Diependaal actiepagina (zie link). Persoon B brengt de doos met de overige lepels tot bij persoon C die op zijn/haar beurt een lepel krijgt en een gift doet - enzoverder… Als de keten tot bij jou komt, word je deel van de ‘keten voor goed eten’ van de Scouts Diependaal. Bij het doorgeven van je lepel vertel je aan Persoon B je goeie voornemen om in het dagelijks leven jouw steentje bij te dragen in de ‘keten voor goed eten’.

Op deze actiepagina kan je het ingezamelde bedrag regelmatig checken. Als je in de loop van het jaar 2021 tenminste €40 schenkt aan Rikolto, heeft u recht op een fiscaal attest. De belastingvermindering bedraagt 45% van het geschonken bedrag. In het geval dat de federale regering in de loop van het jaar een gunstigere beslissing zou nemen, zullen wij daar melding van maken.

MAAAAR…

We zouden geen scouts zijn als er geen ‘spel’ in zit. Als persoon A de doos naar persoon B brengt, neemt die zijn traject op via de app STRAVA (lopen,wandelen,fietsen,...). Je post bij het afgeven van de doos je traject MET FOTO in ons gemeenschappelijk STRAVA account ‘Scouts Diependaal’. (Je hoeft zelf geen account te hebben, download de app en dan kan je inloggen op ons account.) Inloggegevens van strava:

  • Gebruikersnaam: groepsploeg [at] gulyckers.be
  • Wachtwoord: diependaalloopt

Op die manier proberen we met z’n allen ook zoveel mogelijk kilometers te verzamelen. Je kan je ook laten sponsoren bij het lopen voor je gelopen kilometers door vrienden, familieleden en zo je geld bijeenbrengen voor jouw lepel. Geef de doos met lepels zo snel mogelijk door, want tegen 17 januari stopt de loopactie en moet de doos leeg zijn.

Concreet voorbeeld
  1. Samuel start met een doos lepels (= 1 van de ketens) in Meerbeek.

  2. Samuel neemt 1 lepel uit de doos. Hij laat zich door vrienden en familie sponsoren voor de gelopen kilometers en doet een gift op de SCOUTS DIEPENDAAL actiepagina.

  3. Samuel loopt, wandelt of fietst met de overige negen lepels in de doos naar Simon en legt dit vast met de app STRAVA op het ‘scouts diependaal’ account.

  4. Simon zet de keten verder en loopt met de doos met de overblijvende acht lepels naar de volgende persoon. Sta je open voor het ontvangen van een keten? Laat dan zeker iets weten door te reageren op het berichtje in de facebookgroep van Scouts Diependaal.

Ben je enthousiast om zelf ook een keten op te starten? Leuk! Laat ons iets weten door te antwoorden op dit mailtje en we bezorgen een keten aan huis vóór het startschot van 5 december. Ook erna is ketens aanvragen nog steeds mogelijk :)).

Wil je meer weten over de actie?

Heb je nog bijkomende vragen? Aarzel niet om te mailen naar groepsploeg [at] gulyckers.be

!!! Belangrijk: we moeten alle coronamaatregelen respecteren. Tijdens het lopen hou je je aan de regels. Je legt de doos op de drempel van de voordeur of op een andere afgesproken plaats zodat je geen fysiek contact met elkaar maakt. Best de doos ontsmetten na ontvangst!!!

En neem een kijkje op de website van Rikolto
Steun deze actie

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 175 dagen afgelopen.