4de Rikolto Quiz - 6de Classic

4de Rikolto Quiz - 6de Classic

Bruno & Katrien  De Wilde-De Groote
Bruno & Katrien De Wilde-De Groote
4.875,00
33 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 478 dagen afgelopen.

Het bloed kruipt waar het niet… klimmen kan… We gaan voor een volgende classic en organiseren daarvoor een 4de Rikolto quiz..
Het is dan ook een echte win-win formule : enerzijds een unieke gelegenheid om een boeiende, avontuurlijke en sportieve reis te maken, anderzijds geld inzamelen voor toch wel echt een nuttig doel.

In mei-juni 2019 maken we met een groep van een 30-tal vrienden, waaronder verschillende Classics-“veteranen”, een MTB-tocht in Ecuador (streek rond Quito). Op ruim een week tijd rijden we een kleine 400 km (maar vooral ook een dikke 8000 hoogtemeters…) door het Andes-gebergte. We bezoeken twee programma's van Rikolto in Ecuador: een groenten- en een koffieprogramma. De voorbije jaren hebben we in Benin, Nicaragua, Indonesië, Tanzania en Viëtnam met eigen ogen kunnen vaststellen dat deze projecten echt wel werken en het ingezamelde geld goed besteed wordt. Niet zomaar schenken maar via eenvoudige kredieten en begeleiding zelf en duurzaam ondernemen stimuleren.

Naast de sportieve uitdaging is er, voor wat hoort wat, ook een flinke financiële uitdaging : 5.000 € sponsorgeld inzamelen voor Rikolto.

Stevig, inderdaad. Daarom doen we graag een beroep op jullie. Want alle grote maar zeker ook kleine bijdragen zijn meer dan welkom om dit bedrag bij elkaar te krijgen. U kan dit op verschillende manieren :

1. U sponsort –als privé-persoon of als bedrijf- onze tocht : wij fietsen ons met plezier in het zweet, en u kan ons gewoon vanuit uw luie zetel sponsoren. Vanaf 40 € krijg je een attest waarmee je het bedrag kan inbrengen in uw belastingsaangifte. Vadertje Staat betaalt dus voor bijna de helft uw sponsoring!

2. U komt naar de quiz op vrijdag 29maart.

Voor alle duidelijkheid : alle reiskosten betalen we uiteraard volledig zelf, het ingezamelde geld gaat integraal naar de projecten van Rikolto

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 478 dagen afgelopen.