Biobedrijf Vermeulen - steunt de keten voor goed eten

Biobedrijf Vermeulen - steunt de keten voor goed eten

Biobedrijf Vermeulen
Biobedrijf Vermeulen
160,00
3 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 175 dagen afgelopen.

Goed eten is een recht

Zelf proberen we als biobedrijf ook goed eten te produceren. In de winter scharrelen er biokippen rond in de serre. Ze hebben een zee aan ruimte. Ook de kippen krijgen goed eten : biologische granen die we deels zelf gezaaid hebben, resten van de groenten en vele (on?)kruiden. Als resultaat krijgen we niet alleen gezonde kippen, maar ook een rijke gezonde bodem die ons in de zomer lekkere gezonde tomaten en andere groenten schenkt. Rikolto ondersteunt gelijkaardige initiatieven in het zuiden maar ook in België (vb grootkeukens in scholen). Daarom is ons motto 'Steun Rikolto in deze moeilijke tijden'.
Want goed eten is een recht. Maar dat recht is, mede door de coronacrisis, verre van evident. Ervoor zorgen dat iedereen, van jongs af aan, toegang heeft tot genoeg en gezond eten, dat is iets wat we samen kunnen. Als burgers, als moeder of vader, als boer, als school, als supermarkt, als overheid, als stad, als gemeenschap. Daar zet ik mee mijn schouders onder.

Bijgevolg steunt Biobedrijf Vermeulen Rikolto

Als je in de loop van het jaar 2021 tenminste €40 schenkt aan Rikolto, heb je recht op een fiscaal attest. De belastingvermindering bedraagt 45% van het geschonken bedrag.
Steun hier onze actie voor Rikolto of op BE64 0000 0000 5252 met vermelding 'Biobedrijf Vermeulen'.

Als je een storting doet, kan je bij ons een mooie houten keukenlepel met het Rikolto logo ophalen.

Wat kan Rikolto betekenen en hoe maken ze mee het verschil

In 2006 hebben we als biobedrijf Vermeulen in de campagne samengewerkt met Rikolto (toen Vredeseilanden genaamd). Wij vertegenwoordigden de boer uit het noorden en boer Aron uit Oeganda het zuiden. Je kan een filmpje bekijken van Aron bij zijn bezoek aan ons bedrijf. (beelden FocusTV 2007)
Dankzij Rikolto werd boer Aron gesteund in de oprichting van een coöperatieve om zijn pindanoten gezamenlijk tegen betere voorwaarden te kunnen vermarkten en kon hij een koe verwerven. Intussen heeft hij al drie koeien wat al een zekere inkomensgarantie betekent. Wij daarentegen kregen een duwtje in de rug om contacten te leggen naar betere restaurants om onze speciale tomaten te verkopen. Ondertussen zijn die speciale tomaten ons uithangbord geworden.

Steun deze actie

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 175 dagen afgelopen.