Groene kikker krijgt versterking van Leen en Elien: samen lopen ze #rondjekot

Groene kikker krijgt versterking van Leen en Elien: samen lopen ze #rondjekot

Steven, Elien en Leen Beerts - D'haeyer
Steven, Elien en Leen Beerts - D'haeyer
1.955,63
39 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 420 dagen afgelopen.

Normaal gezien zou ik op zondag 31 mei voor de 12e keer de 20km van Brussel lopen, voor Rikolto, maar corona besliste er anders over ...
Maar niet getreurd: een alternatief! Met Rikolto #rondjekot. Met de loopvrienden - hoewel "op veilige afstand" van elkaar. Een toer van ongeveer 20km. Rond ons Leuvens kot.
En voor zij die het liever bij een korter toerke houden: we hebben er ook een aflossingstocht van 12 + 8 km van gemaakt. Zo lopen Leen en Elien elk 8km mee !

Voor wie/wat lopen we?
Ondertussen vele weken al waarin we het belang van een kloppend voedselsysteem des te meer ervaren en inzien. Een systeem dat nooit stil staat, ook niet als de rest van de wereld stilvalt. Boeren, verwerkers, transporteurs, voedselbanken, kassabedienden, ... al deze #FoodHeroes zorgen dat wij eten op onze tafel zetten, waar ook ter wereld: daar vragen wij aandacht en steun voor en daar trekken wij onze loopschoenen voor aan.

Ondertussen vele weken ook al waarin onze kantoren van Rikolto gesloten bleven, maar al mijn collega's harder dan ooit werkten om te helpen gezonde voeding voor iedereen op tafel te krijgen.
Want waar de crisis voedingsketens verscheurt, proberen wij met Rikolto weer verbinding te brengen. Door samenwerkingen op te zetten met #FoodHeroes in de voedingsketen. Zoals bijvoorbeeld de "Robin Food-soep" in België of de voedselmanden in Ecuador.

En toch. De corona-crisis spaart ook Rikolto niet. Duizenden vrijwilligers die in deze periode hun Grootste Diner zouden organiseren, de fiets wilden opspringen voor sponsortochten of in Brussel een halve marathon zouden lopen ten voordele van Rikolto, blijven vandaag in hun kot.
Terwijl er meer werk dan ooit is, drogen onze fondsen op ...
En daar trek onder andere ik mijn loopschoenen voor aan.

Alvast bedankt voor je sponsoring !

En warme groet,
Steven, Elien en Leen

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 420 dagen afgelopen.