Hein en Petra fietsen in Ecuador

Hein en Petra fietsen in Ecuador

Petra Van Enis
Petra Van Enis
6.095,00
81 mensen steunen deze actie.

Beste vrienden,

Op 25 mei vertrekken we naar Ecuador. We gaan er op mountainbike avontuur met Rikolto (de nieuwe naam voor Vredeseilanden). Het wordt een pittige tocht: op 7 dagen fietsen we 400 km, maar vooral 8000 hoogtemeters in de Andes! We bezoeken ook twee programma's van Rikolto in Ecuador: een groenten- en een koffieprogramma.

Naast de sportieve uitdaging, hebben we ons ook geëngageerd om 5.000 euro in te zamelen voor de projecten van Rikolto in Ecuador. Een stevig bedrag, jawel, maar wij zijn ervan overtuigd dat het geld goed besteed is.
Rikolto zet zich namelijk in om boeren te helpen zich beter te organiseren.
De boeren worden opgeleid met betere landbouwtechnieken. Ze worden geholpen om samen te werken in coöperatieven om sterker te staan in de logistieke keten en minder gevoelig te zijn voor tegenvallende oogsten. Tegelijkertijd helpt Rikolto hen om afspraken te maken met grote winkelketens voor een duurzame toelevering tegen een eerlijke prijs.
Rikolto ziet een rechtvaardiger voedselketen terecht als een belangrijke uitdaging om een groeiende wereldbevolking op een duurzame manier te blijven voeden.
Hierbij spelen de boeren een sleutelrol. Het is dus belangrijk dat zij de juiste prijs kunnen krijgen voor hun werk om duurzaam te kunnen blijven voorzien in hun levensonderhoud.

We betalen onze reis uiteraard volledig zelf, maar we komen dus bij jullie aankloppen om ons sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Alle grote en kleine bedragen zijn meer dan welkom. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Het zou super zijn als jullie ons zouden willen steunen.

Meer info over de programma’s van Rikolto en over onze tocht kan je vinden op deze website.

Bedankt!!
Petra en Hein

Wie steunt deze actie?