Keten van Stef

Keten van Stef

Stef Steyaert
1.280,00
17 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 175 dagen afgelopen.

Dag allemaal,

Geen benefietoptreden dit jaar, geen terroriseren van Colruyt klanten met onze enthousiaste kinderen om mensen aan te zetten Rikolto te steunen, geen ijskoude markt van Heverlee, geen laatste avondmis op zondag. Niets! Corona dwingt om thuis te blijven, onze mogelijkheden om bij te dragen aan de campagne van Rikolto werden zeer ingeperkt dit jaar.

Maar jullie weten allemaal hoe dierbaar deze organisatie me is. In oktober '87 leerde ik (Stef) ze kennen als thesisproject. Ik werd vrijwilliger en lid van de algemene vergadering, dacht mee na over nieuwe manieren om aan ontwikkelingssamenwerking te doen, begeleidde projecten en maakte in 2015-2016 als verandermanager, samen met collega Mark, deel uit van het directieteam om Vredeseilanden om te vormen tot Rikolto, van Belgische ngo naar internationale ngo, van stuurkracht in het noorden naar stuurkracht in het zuiden.

En nu is er COVID, een crisis die iedereen treft. Maar voor een organisatie die het van zichtbaarheid en campagne moet hebben, nog veel meer. En het gaat niet eens om Rikolto zelf, het gaat om "goed eten", van veld tot bord, ongeacht of dat veld of dat bord nu in het noorden of het zuiden staat of ligt. Het gaat om de wijze waarop we naar voedsel en zij die het produceren kijken, de impact die deze keten op onze samenleving heeft.

En daarom starten we onze eigen keten van "Rikolto-lepels" op. Het idee is heel simpel: we hebben hier thuis een grote doos met houten Rikolto-lepels, lepels staan waarmee u in uw pot roert. Wij brengen zo'n lepels graag tot bij u, via alle mogelijke kanalen die we hiervoor kunnen aanwenden. Het enige wat u moet doen is op deze actiepagina een engagement nemen om een gift te geven. Hoeveel bepaalt u zelf, u krijgt hoe dan ook een lepel. Maar vanaf 40 euro is de gift fiscaal aftrekbaar. Het is maar een tip.

We hopen dat we u in de komende weken massaal lepels mogen bezorgen.

Barbara en Stef

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 175 dagen afgelopen.