Abdel loopt voor Rikolto

Abdel loopt voor Rikolto

Abdel elhajoutti
Abdel elhajoutti
90,00
5 mensen steunen deze actie.

Ik steun Vredeseilanden, nu Rikolto, al heel lang. Ik verkocht jaren geleden al mee "mannekes" aan de lokale Colruyt in Boom; Maar ik liep ook al mee met mijn werkgever Coca-cola in de 20KM van Brussel voor Rikolto.
In deze corona-crisis waar events als de 20KM geannuleerd zijn en waar alle non-profit organisaties het moeilijk hebben, wil ik deze mooie organisatie graag steunen.

In deze crisis zie je immers het belang van een kloppend voedselsysteem, ook in onze supermarkten. Een systeem dat nooit stil staat, ook niet als de rest van de wereld stilvalt. Boeren, transportmedewerkers, voedselbanken, kassabedienden,... al deze foodheroes binnen ons voedselsysteem zorgen dat wij eten op onze tafel zetten, waar ook ter wereld.
Het werken aan een goed voedselsysteem en toegang tot goede voeding voor iedereen is een mooi levensdoel waar ik op 31 mei graag ettelijke kilometers voor ga lopen.

Ik zal zondag 10KM rond mijn Boomse kot lopen en ik zoek hiervoor sponsors. De opbrengst gaat oa naar de werking van Rikolto in Ecuador. Deze crisis leidt ook in Ecuador tot benarde situaties. Het transport werd lamgelegd en de overheid sloot de belangrijkste veilingen en markten. De #FoodHeroes zijn de consumentenorganisaties en de boeren in Quito, de hoofstad van Ecuador, die heel snel met een alternatief kwamen: gezonde voedselmanden aan democratische prijzen voor kwetsbare families in Quito.

Alvast bedankt om mijn actie te steunen
hartelijke groet
Abdel

Wie steunt deze actie?