Antwerpen voor goed eten

Antwerpen voor goed eten

Team Antwerpen
6.432,50
134 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 208 dagen afgelopen.

Onze keten voor goed eten

We lanceren, volledig corona-veilig, een Antwerpse keten voor goed eten. Niet in het minst omdat Rikolto actief aan de slag gaat om van goed eten een recht te maken voor iedereen, ook in onze stad. We maken daarom een 'keten voor goed eten'! We delen houten lepels uit, van mens tot mens, en elke lepel is een schakel in deze keten. Als je op deze pagina komt, heeft iemand je misschien een lepel geschonken. Fijn, want dat betekent dat jij bewust omgaat met eten, dat je er mensen blij mee maakt en voedt in alle opzichten. Jij bent een deel van de 'keten voor goed eten'. Met deze lepel kan je lekker gaan koken, met respect voor mens en planeet. Laat hem je keuken sieren.

Via deze pagina kan je een gift doen aan Rikolto, maar we roepen je ook op om jouw boodschap rond "goed eten" hier achter te laten. Een recept, een wens, een droom...
Hoe doe je dat? Kies een bedrag om over te schrijven (je kan al vanaf 1 euro een boodschap achterlaten), ga naar de betaalpagina en laat daar je boodschap achter. Wij gaan er in de toekomst graag mee aan de slag!

Het recht op goed eten

Toegang hebben tot genoeg en gezond eten, maakt al het verschil in de wereld. Onze planeet kan ons allemaal voeden, maar dan moeten we het samen goed aanpakken. Daar werkt Rikolto (Vredeseilanden) aan. Goed eten voor iedereen, overal en altijd.

De huidige crisis legt de pijnpunten in onze mondiale samenleving bloot: voor miljoenen mensen in het Zuiden is thuiswerk of tijdelijke werkloosheid géén optie. Geen werk is geen inkomen en ook geen eten, de meest kwetsbaren zijn de eerste slachtoffers. Help jij om structurele oplossingen te bieden, om een betere, eerlijkere verdeling mogelijk te maken?

Elk jaar zetten wij onze schouders onder de campagne van Rikolto (Vredeseilanden). In weer en wind verkochten we gadgets en maakten we lawaai. Helaas is dat dit jaar - om de gekende redenen - niet mogelijk. Maar zo nodig! Daarom vragen we je steun hier en nu.

Steun onze actie

Onze vrijwilligers kunnen in de huidige omstandigheden niet persoonlijk om steun vragen aan supermarkten of op straat, maar ons engagement is er niet minder om. Als je in de loop van het jaar 2021 tenminste €40 schenkt aan Rikolto, heb je recht op een fiscaal attest. De belastingvermindering bedraagt 45% van het geschonken bedrag.
Steun hier onze actie voor Rikolto of op BE64 0000 0000 5252 met vermelding 'team Antwerpen'.

steun ons met een gift
Steun deze actie

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 208 dagen afgelopen.