Wil jij ook eten dat lekker is voor de planeet, voor de boeren en voor ons?

Wil jij ook eten dat lekker is voor de planeet, voor de boeren en voor ons?

Filip Cuypers
Filip Cuypers
35,00
2 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 189 dagen afgelopen.

Beste vrienden, familie, sympatisanten,

Ik ben er weer meer dan klaar voor..om de nieuwe Rikolto campagne te lanceren. En onze fantastische vrijwilligers ook ( ja Rikolto was vroeger Vredeseilanden, ge wist het al). En ik vraag hiervoor jullie steun en hulp. Velen onder jullie supporteren voor mij, voor Rikolto.. awel, in deze periode van het jaar mag dat heel concreet worden!

Het thema van deze campagne is "Lekker voor mens en planeet".
We willen deze week maar ook heel het jaar duidelijk maken dat onze wereld grote nood heeft aan een beter en rechtvaardig voedselsysteem. Dat een betere wereld bij ons eten begint.
Met eten dat lekker is voor de boeren, lekker voor de planeet, lekker voor ons allemaal.
Ja ik weet het...de feestdagen zijn achter de rug en we hebben onze goede voornemens op dat vlak laten varen... Of toch niet?
Want eigenlijk zou gezond eten, goed voor de planeet en voor de boeren toch een evidentie moeten zijn niet?
Dat is ook waar Rikolto wereldwijd aan werkt en voor gaat. Van een duurzame productie van ons eten tot een eerlijk inkomen voor de boeren, een eerlijk , duurzaam en gezond aanbod voor iedereen in de supermarkt enz.
Bijv in Honduras waar de klimaatverandering hard toeslaat met zware gevolgen voor de voedselzekerheid van de bevolking.
Met een massale migratie tot gevolg.
Samen met de boeren, de supermarkten en de lokale overheid werken we aan waterzuinige alternatieven voor de groenteteelt en betere toegang tot gezonde groenten voor alle Honduresen.
Maar ook in ons eigen land moet gezonde en duurzame voeding evident worden bijv via educatie en een goed aanbod van eten op de scholen. Ook hier maakt Rikolto werk van.

Deze campagne dagen we met de verkoop van de Rikolto-lepels voor de eerste maal iedereen uit om zelf te koken " lekker voor mens en planeet" Check www.hetgrootstediner.be Iets voor jou? Gewoon Doen!

Mag ik deze week jullie steun vragen? Door het steunen van onze vrijwilligers en hun acties!
Maar ook door het storten van een gulle gift op deze persoonlijke actie-pagina van ondergetekende. In ruil heb je recht op een fiscaal attest en mijn grote dankbaarheid én liefde. En samen hopen we zo op een betere, rechtvaardige (en vooral lekkere) wereld.

Mijn allerbeste wensen voor 2020
Filip

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 189 dagen afgelopen.