Atheneum Gentbrugge loopt voor Rikolto!

Atheneum Gentbrugge loopt voor Rikolto!

Joke Van de Putte
Joke Van de Putte
870,00
26 mensen steunen deze actie.

Op 19 mei loopt een delegatie van 11 leerlingen, ouders en leerkrachten van het Atheneum Gentbrugge 20 km door Brussel voor Rikolto (het vroegere Vredeseilanden). Waarom? Omdat heel wat leerlingen van onze school zich willen engageren om de klimaatopwarming een halt toe te roepen.
Met het Rikolto-team lopen we samen voor ons eten van morgen. Noem een wereldprobleem, en het is verbonden aan wat er op ons bord ligt. Klimaat? Check. Armoede? Check. Migratie? Jep. Waterschaarste? Inderdaad.  
Tot daar het slechte nieuws. Want als eten het probleem is, is het ook de oplossing. En aan die oplossing werkt Rikolto elke dag. Door boeren te organiseren en sterker te maken, zodat ze kunnen investeren in milieuvriendelijke productie. Samenwerken met bedrijven om op een eerlijker manier zaken te doen in de voedingssector. En wist je dat Rikolto in België werkt aan gezond eten voor ieder kind op school, ook bij ons op het Atheneum Gentbrugge?   

Daarvoor trekken we dus graag onze loopschoenen aan en vragen we om jouw steun. Een steun die broodnodig is, ook hier bij ons.

We streven ernaar om met de hele school 150€ per deelnemer in te zamelen, dus 1650€ in totaal. Help jij ons om dit doel te bereiken?
Ter info: een gift vanaf 40€ geeft recht op een fiscaal attest van 45% van het bedrag. Als je 40€ sponsort, betaal je daar dus maar 22€ effectief zelf van!
Nu al bedankt voor je bijdrage.
We zouden het natuurlijk ook leuk vinden als jullie op 19 mei voor ons komen supporteren in Brussel .

Het Atheneum Gentbrugge loopteam

Wie steunt deze actie?