Azalea's voor Vredeseilanden

Azalea's voor Vredeseilanden

Giselinde en Erwin Janssens-Van den Broeck
Giselinde en Erwin Janssens-Van den Broeck
0

De ongelooflijke weelde aan fruit, groenten, kruiden en andere voedingsmiddelen die elke dag op ons bord belanden, is niet vanzelfsprekend. Niet meer. Er is heel wat voor nodig om goede en lekkere producten te maken en in de winkel, op ieders bord, te krijgen. Om de groei-ende wereldbevolking te eten te geven, moet iedereen, van het veld tot de winkel, het net iets anders gaan aanpakken. Vredeseilanden wil kansen geven en dromen realiseren. Van jonge ondernemende boeren tot betrokken mama's.

Goed, eerlijk, duurzaam eten is een verantwoordelijkheid van iedereen: van ouders en kinderen die eten kopen op de markt of in de supermarkt, van leerkrachten, van bedrijven, van winkels en van boeren. Vredeseilanden bouwt bruggen tussen alle spelers. Wij willen immers mee bouwen aan duurzame verandering. We bouwen aan manieren om de voedselindustrie duidelijker en beter te maken voor iedereen. Van het veld tot op het bord. We willen de ingrediënten niet veranderen, maar het recept. Opdat iedereen kan (blijven) eten wat hij graag eet, zonder vervelende bijsmaak voor ons-zelf, de boeren of andere betrokkenen. Daarom komen ook wij op straat om ‘mannekes’ te verkopen en steun te vragen voor deze missie. We hopen op veel steun, want de uitdaging is groot.

Naast het gewone materiaal bieden wij ook azalea's van een lokale kweker aan ten voordele van Vredeseilanden (Rikolto). Je kan bij ons terecht om iets te kopen of je kan ons hier rechtstreeks steunen.