Lewis

Caroline en Peter De Heyn
Caroline en Peter De Heyn
2.440,00
57 mensen steunen deze actie.

Gezonde & duurzame voeding voor ieder kind, op elke school

Een gezond leven begint bij gezond eten. Makkelijker gezegd dan gedaan, want dit is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Zeker voor mensen in armoede. Zij ervaren vaker drempels die het moeilijk maken om gezond, genoeg en betaalbaar te kunnen eten.

Ook in een welvarend Vlaanderen vertrekken heel wat kinderen naar school zonder ontbijt, of met een ongezonde, weinig voedzame snack achter de kiezen. En elke dag gaan er 150 000 kinderen met een lege brooddoos naar school. Het is bewezen dat gezond eten op korte en lange termijn een gunstige invloed heeft op kinderen hun gezondheid, leerprestaties en concentratievermogen.

Daarom investeert Rikolto met het GoodFood@School programma in gezonde en duurzame voeding op school. Via de promotie van een gezonde levensstijl worden de gezondheidsvaardigheden van kinderen versterkt en worden gezondheidsongelijkheden aangepakt en krijgen kinderen een gelijke en eerlijke start. In alle Vlaamse scholen een gezond en duurzaam voedingsbeleid. Dat is de ambitie van GoodFood@School. Dit vraagt samenwerking en actie in scholen, met steden en op het Vlaamse niveau. Meer info over Rikolto's aanpak op www.goodfoodatschool.be.

Wij dromen er alvast van dat in alle scholen een gezonde en betaalbare lunch wordt aangeboden en een stuk van de ongelijkheid hierdoor wordt weggewerkt. Vind je dit ook belangrijk, doe dan een gift voor Rikolto. Met jouw steun help je ervoor te zorgen dat iedereen, overal, straks goed kan eten. Voor elke gift vanaf 40€ ontvang je een fiscaal attest.

Nog even op een rijtje waarom dit werk van Rikolto zo belangrijk is:

  • 1 op de 4 jongeren in Vlaanderen heeft overgewicht

  • De kindertijd is cruciaal bij de ontwikkeling van eetpatronen. Gezonde voeding draagt bij aan de algemene gezondheid van het kind op korte en lange termijn, het mentaal welbevinden, de concentratie en dus aan betere schoolprestaties.

  • Aandacht voor de ecologische dimensie is belangrijk aangezien onze voeding een grote impact heeft op onze planeet: ze kan een bijdrage leveren aan de omkering van klimaatopwarming, de biodiversiteit een extra duwtje geven en verbeteren, …

  • Scholen zijn dé plek om jongeren bewust te maken van gezond en duurzaam eten. Zo creëren we een eetcultuur met respect voor wat er op ons bord ligt en voor wie er voor ons eten zorgt, zonder de planeet te schaden.

Dankjewel!
Caroline en Peter

Steun deze actie

Wie steunt deze actie?