Aäron zingt voor een betere eetplaneet

Aäron zingt voor een betere eetplaneet

Aäron De Fruyt
Aäron De Fruyt
1.815,00
47 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 577 dagen afgelopen.

Toen ik in 2013 de kans kreeg met Rikolto (toen nog Vredeseilanden) naar Indonesië te reizen had ik nooit kunnen denken welke impact die reis voor mij zou hebben. Samen met een groep geïnteresseerde jonge onbekenden, nu goeie vrienden, bezochten we verschillende boerenorganisaties op Flores en Java. We zagen met onze eigen ogen hoe Rikolto de boerenorganisaties ondersteunt om de transitie naar een eerlijk, ecologisch duurzaam en gezond voedselsysteem mogelijk te maken. Of het nu ging om rijst, koffie of cacao, de boerenorganisaties en Rikolto spraken klare taal: eten roert de planeet!

Na de jongerenreis stapte ik als jongerenambassadeur mee in het driejarig jongerentraject "De Vraag van 9 Miljard": via workshops, lezingen en af en toe een pintje schoolden we onszelf om tot voorvechters van een beter voedselsysteem.

De Rikoltomicrobe liet me niet los. Voor mijn masterproef Conflict en Ontwikkeling trok ik twee maand naar Peru, waar ik onderzoek deed naar hoe boerencoöperaties economie en maatschappij terug met elkaar verweven door in te zetten op participatie, sociale voorzieningen, onderwijs enz. In Peru kon ik opnieuw van op de eerste rij aanschouwen hoe Rikolto te werk gaat. Rikolto komt niet af met voorgekauwde oplossingen maar gaat aan tafel zitten met boerenorganisaties, financiële en onderzoeksinstellingen, beleidsmakers en scholen, bedrijven en consumenten om samen op zoek te gaan naar een optimale oplossing voor iedereen, diep geworteld in de lokale context.

Daarom ga ik ten voordele van Rikolto deze uitdaging aan: per 300 euro sponsorgeld zing en speel ik een strofe van het onmogelijke Nations of the Worldlied live én geblinddoekt (om spiekerij te voorkomen). Waarom? Omdat we enkel door globale samenwerking écht verandering kunnen bereiken. En misschien ook omdat het gewoon een geestig liedje is! Willen jullie de volledige versie horen moet de kaap van de €1500 dus gehaald worden!

Steun deze actie

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 577 dagen afgelopen.