Olense keten voor goed eten

Olense keten voor goed eten

Team Olen
Team Olen
906,00
27 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 175 dagen afgelopen.

Goed eten maakt al het verschil in de wereld

De missie van Rikolto, voorheen Vredeseilanden, klinkt luider dan ooit: goed eten voor iedereen, overal, vandaag en morgen. Daar zetten we in Olen onze schouders onder. Helaas kunnen we dit jaar niet aan supermarkten of op straat gaan staan om steun te vragen. We moeten het anders aanpakken maar ons enthousiasme is er niet minder om. Steun jij onze actie?

De verenigde naties leggen deze onthutsende cijfers op tafel: 690 miljoen mensen hebben honger - onder hen een onacceptabel hoog aantal kinderen; een gezond dieet is onbetaalbaar voor 3 miljard mensen; meer dan 800 miljoen mensen zijn obees; 1 op 10 ondervindt gezondheidsschade door onveilig voedsel; een derde van het voedsel dat op onze planeet wordt geproduceerd, gaat verloren; meer dan 500 miljoen boerenfamilies zijn arm...

Alle barometers duiken in het rood. En toch, we kunnen er samen voor zorgen dat iedereen, van jongs af aan, toegang heeft tot genoeg en gezond eten. Als burgers, als moeder of vader, als boer(in), als school, als supermarkt, als overheid, als stad, als gemeenschap. Laat ons daar samen werk van maken. We bouwen een keten voor goed eten!

Olense keten voor goed eten

In Olen maken we een keten voor goed eten. We delen houten lepels uit en elke lepel in een schakel in deze keten. Als je op deze pagina komt, heeft iemand je wellicht een lepel geschonken. Fijn, want dat betekent dat jij bewust omgaat met eten, dat je er mensen blij mee maakt en voedt in alle opzichten. Jij bent een deel van de 'keten voor goed eten'. Met deze lepel kan je bewust lekker gaan koken, met respect voor mens en planeet. Laat hem je keuken sieren.

Door Rikolto - via deze actie - te steunen, zorgen we dat iedereen, overal straks goed kan eten. Doe jij een duit in het zakje?

Onze vrijwilligers kunnen in de huidige omstandigheden niet persoonlijk om steun vragen aan supermarkten of op straat, maar ons engagement is er niet minder om. Als je in de loop van het jaar 2021 tenminste €40 schenkt aan Rikolto, heb je recht op een fiscaal attest. De belastingvermindering bedraagt 45% van het geschonken bedrag. In het geval dat de federale regering in de loop van het jaar een gunstigere beslissing zou nemen, zullen wij daar melding van maken.
Steun hier onze actie voor Rikolto of op BE64 0000 0000 5252 met vermelding 'team Olen'.

steun ons met een gift
Steun deze actie

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 175 dagen afgelopen.