Het Foodlab laat je proeven van het voedsel voor de toekomst!

Het Foodlab laat je proeven van het voedsel voor de toekomst!

Foodlab  Gezocht: Voedsel voor de toekomst
Foodlab Gezocht: Voedsel voor de toekomst
0

Gezocht! Voedsel voor de toekomst. Welk voedsel ligt er volgens jou in 2050 op ons bord?

Het Foodlab van het project Gezocht: Voedsel voor de toekomst trekt door Vlaanderen en laat ons kennis maken met nieuwe smaken. Je kan letterlijk komen proeven van het voedsel voor de toekomst! Producten die gezond en lekker zijn, met een hoge voedingswaarde en een lage milieu impact!

Wij zien alvast peulvruchten (bonen, linzen, kikkererwten…), alsook zeewieren en quinoa als interessante producten voor de toekomst. Kom proeven en laat ons horen wat je ervan vindt!

Zaterdag 9/6/18: Bioplanet Leuven
Zondag 10/6/18: Amusefestival Hasselt-Kiewit
Donderdag 14/6/18: Feed the Foodture congres – Provinciehuis Leuven
Zaterdag 30/6/18: Slotfeest Youtopia – Sint Maartensdal
Zondag 5/8/2018: Habitat Festival, Leuven
15-18/8/2018: Pukkelpop

Waarom?

Tegen 2050 zijn we met meer dan 9 miljard mensen op de aarde, waarvan 70% in de steden zal leven. Deze demografische evolutie voltrekt zich tegen de achtergrond van klimaatopwarming, schaarste van land, grondstoffen en water, tanende biodiversiteit en een wereldwijde sociale en economische uitstoot van boeren. Wetenschappers verwachten dat er tot 50% meer voedsel zal moeten geproduceerd worden om die groeiende wereldbevolking te kunnen voeden in het huidige voedselsysteem.
Meer produceren is één zaak. Nog belangrijker is wat we produceren en hoe. Het voedselsysteem moet producten afleveren die de bevolking op een zo efficiënt en gezond mogelijke manier voeden, met een zo klein mogelijke milieu-impact.

Steun ook jij het voedsel voor de toekomst?

Meer info over het project op www.voedselvoordetoekomst.be - een uniek project waarbij 5 partners (Provincie Vlaams Brabant, Rikolto, KU Leuven, Colruyt Group en Hogeschool UCLL) samen met jongeren op zoek gaan naar producten om de groeiende wereldbevolking op een duurzame wijze te voeden.