Vertelmomenten inleefreis Inca Food Trail

Vertelmomenten inleefreis Inca Food Trail

Annick Blomme
155,00
2 mensen steunen deze actie.

dag allen,

in navolging van de inleefreis die ik in groep en met Vredeseilanden/Rikolto verleden jaar in November 2017 heb mogen meemaken, werd ik uitgenodigd door vrienden en verenigingen om daarover te komen vertellen.

Over de moed en doorzetting van oudere (Don Simon en Victoria) en jongere (Elvira en Alexander) boeren die biologische koffie en cacao telen en daarbij een toekomst opbouwen in hun eigen streek ; over aardappelen planten en oogsten in het magische Andesgebergte (Paru Paru); over culinaire ontdekkingen; over de prachtige natuur die Peru rijk is; over de vriendelijkheid en bescheidenheid van de bevolking;....

Waarom daarover vertellen ? Daarom :

De ongelooflijke weelde aan fruit, groenten, kruiden en andere voedingsmiddelen die elke dag op ons bord belanden, is niet vanzelfsprekend. Niet meer. Er is heel wat voor nodig om goede en lekkere producten te maken en in de winkel, op ieders bord, te krijgen. Om de groeiende wereldbevolking te eten te geven, moet iedereen, van het veld tot de winkel, het net iets anders gaan aanpakken. Vredeseilanden (Rikolto) wil kansen geven en dromen realiseren. Goed, eerlijk, duurzaam eten is een verantwoordelijkheid van iedereen.

Vredeseilanden (Rikolto) bouwt bruggen tussen alle spelers. Wij willen immers mee bouwen aan duurzame verandering. We bouwen aan manieren om de voedselindustrie duidelijker en beter te maken voor iedereen. Van het veld tot op het bord. We willen de ingrediƫnten niet veranderen, maar het recept. Opdat iedereen kan (blijven) eten wat hij graag eet, zonder vervelende bijsmaak voor ons-zelf, de boeren of andere betrokkenen.

Ik blijf betrokken en steunen, zodat dat we met z'n allen mogen genieten van eerlijk gezond voedsel waar ook ter wereld.

Lieve groeten,
Annick

Wie steunt deze actie?