Aäron zingt in 't Nicaraguaans

Aäron zingt in 't Nicaraguaans

Aäron De Fruyt
Aäron De Fruyt
185,00
5 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 175 dagen afgelopen.

Ik zing voor Rikolto

Goed eten is een Recht. Met die boodschap trapte Rikolto (Vredeseilanden) de meest onmogelijke campagne ooit in gang. Hoe zouden we in godsnaam gaan fondsenwerven vanuit ons kot? Dat was buiten de vrienden van Rikolto gerekend: vrijwilligers, partners, donateurs, collega's bouwden allemaal samen aan een nieuw coronaproof campagnemodel: de keten voor goed eten. Ikzelf kon niet meebouwen aan die keten: al sinds augustus ondersteun ik de campagne vooral communicatief vanuit Nicaragua.

Daarom zing ik dit jaar één van mijn favoriete Nicaraguaanse liedjes: Clodomiro el Ñajo (Clodomiro de Stomme) van nationaal volkszanger Carlos Mejía Godoy. Een vrolijktragisch verhaal dat ik voor mijn niet-Spaanstalige vrienden GRAAG vertaal: ik zing het dus in het Spaans én een Nederlandse vertaling (een ode aan het Vlaamse Lied).

Waarom steun ik Rikolto?

Al zeven jaar volg ik Rikolto met grote ogen. Drie jaar lang mag ik er nu ook professioneel deel van uitmaken. Mijn tijd in Nicaragua bewees me nog maar eens hoe ongelooflijk constructief deze organisatie te werk gaat. In dit artikel in MO* lees je hoe mijn collega's op kortetermijnoplossingen bieden met langetermijnvisie: dat is voor mij Rikolto.

Een dubbele belofte

Vorig jaar was ik van plan om The Rocky Road To Dublin op banjo en harmonica te spelen en te zingen. Toen zamelden we 1060 euro in.

Helaas stak Covid-19 een stokje voor mijn opname: in maart reisde ik naar Nicaragua en kon enkele maanden niet terugkeren. Ik werd door een oceaan gescheiden van mijn dierbare banjo. Daarom speel ik dit jaar op MANDOLINE het aartsmoeilijke Ierse lied. . Met dank aan alle mensen die ons vorig jaar sponsorden!

Het optreden van 2019 kan je hier nog eens bekijken:

Steun deze actie

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 175 dagen afgelopen.