Dag iedereen!
Op zaterdag 16 januari 2021 om 16u00 organiseren we onze lokale actie voor Rikolto-vredeseilanden. En dat op een volledige corona vrije manier.
Wij organiseren namelijk een gelivestreamde kookworkshop!
Tijdens de livestream maken we samen met jullie een meergangen menu, worden er verhalen gedeeld van Rikolto projecten en hopelijk wordt er veel gedoneerd!
Voor de geïnteresseerden onder jullie delen wij alvast al de menu en ingrediëntenlijst.
Voorgerecht: Samosa met rode biet en geitenkaas
• ½ bosje peterselie • 150 g kikkererwten • 75 g zachte geitenkaas • 1 grote gekookte rode biet • 1 kropje Little gem salade • 1 pak Filodeeg • Frituurolie
Hoofdgerecht: Vegetarische pompoen mac and cheese
• 360 g Rigatoni/ pasta naar keuze • 2 stuks Ui • 2 stuks Knoflookteen • 4 tl Paprikapoeder • 600 g Pompoenblokjes • 4 tl Gedroogde tijm • 300 g Spinazie • 150 g Geraspte oude kaas • 40 g Pompoenpitten • 100 g Geraspte cheddar • 300 ml Groentebouillon • 2 el Olijfolie • Naar smaak: peper, zout en melk
Dessert: Chocolade brownie met noten en karamelsaus
• 120 g suiker • 130 g gesmolten boter • 3 eieren • 50 g bloem • 200 g donkere chocolade • 50 g verbrijzelde noten en enkele hele noten • 20g amandelpoeder
Volg onze facebookpagina voor meer informatie.(facebook.com/vredeseilandenregiotielt) Hopelijk zijn jullie dan allemaal, coronaproof, van de partij!
Foto's van Jonathan Verschaeve: