Voedselteams en Rikolto

Voedselteams en Rikolto

Voedselteams en Rikolto
Voedselteams en Rikolto
3.535,00
86 mensen steunen deze actie.
Deze actie is 234 dagen afgelopen.

Een lepel voor goed eten

Goed eten is een recht. Goed eten is de goedkoopste gezondheidszorg.  Goed eten is de beste armoedebestrijding.  Goed eten biedt een antwoord  op de klimaatcrisis. Vandaag is het vijf voor twaalf. Dat maakt goed eten niet alleen een recht, maar vooral een must. Vandaag en morgen, voor iedereen, overal!

Via jouw engagement bij Voedselteams draag je bij aan ‘het recht op goed eten’. Daarom schenkt Rikolto, vroeger gekend als Vredeseilanden, je deze houten lepel. Hij staat symbool voor dit recht.

Omwille van de corona-crisis kunnen wij geen campagne voeren in straten en op pleinen. Daarom willen wij u via deze weg om steun vragen. Giften zijn welkom op BE64 0000 0000 5252. Als je in de loop van het jaar 2021 tenminste €40 schenkt aan Rikolto, heb je recht op een fiscaal attest. De belastingvermindering bedraagt 45% van het geschonken bedrag. In het geval dat de federale regering in de loop van het jaar een gunstigere beslissing zou nemen, zullen wij daar melding van maken.

Rikolto en Voedselteams

Rikolto en Voedselteams hebben een gezamenlijke geschiedenis. Samen met Wervel en Vormingsinstituut Elcker-ik stond Rikolto 24 jaar geleden aan de wieg van Voedselteams. Vandaag draagt Rikolto in 17 landen bij aan duurzame voedelsystemen. Boeren die telen met respect voor de planeet krijgen een eerlijke prijs. Consumenten hebben toegang tot voedzame en gezonde producten. Dat is ons ultieme doel.

In België en Indonesië verzekeren we het recht op goed eten voor de jonge generatie. Op verschillende scholen in heel Vlaanderen en in de Indonesische stad Solo werken we samen met directie, leerkrachten, koks en leerlingen aan een lekkere, gezonde en lokale schoolkantine. Ons doel? Gezonde en klimaatvriendelijke voeding op elke school: daarmee bereik je impact!

Wereldwijd blijven we inzetten op de kracht van eerlijke handelsrelaties. We werken samen met boeren die met respect voor de planeet aan de slag gaan. Rikolto en Voedselteams sloegen onlangs nog samen de handen ineen voor Kortom Leuven: dé Leuvense webshop voor korte keten in retail, horeca, cateraars en andere professionelen die bij lokale boeren en producenten willen aankopen.

Start een Keten voor Goed Eten

Dit jaar verspreiden Rikolto-vrijwilligers 20.000 lepels over heel Vlaanderen. Hoe? Door een keten voor goed eten op te starten. Wie een keten opstart krijgt van ons een doos met daarin tien lepels. Neem er één lepel uit en geef de doos door aan iemand die ook werkt aan het recht op goed eten. Die neemt op zijn/haar beurt een lepel uit de doos en zet de keten verder. Elke schakel wordt opgeroepen om een gift over te maken aan Rikolto.

Ik wil een keten starten
Steun deze actie

Wie steunt deze actie?

Deze actie is 234 dagen afgelopen.